Wereldwijde filantropie

Filantropen begeleiden die zich willen inzetten voor het algemeen belang op meerdere continenten.

Filantropen die actief willen zijn op meerdere continenten vinden in de Koning Boudewijnstichting een uitgelezen partner, die bereid is haar expertise en filantropische infrastructuur ter beschikking te stellen.

Myriad, de samenwerking tussen de Koning Boudewijnstichting, haar filialen in Noord-Amerika en Give2Asia is daarbij een echte troef. Dit partnerschap faciliteert grensoverschrijdende giften over de vijf continenten heen en de samenwerking tussen verschillende internationale filantropische structuren:

Filantropen en schenkers hebben zo meer geografische opties en een breed netwerk van organisaties zonder winstoogmerk om te steunen, naast kwaliteitsvolle filantropische diensten en advies.

Onze acties

• particulieren, organisaties en bedrijven begeleiden die projecten van algemeen belang op meerdere continenten willen ondersteunen;
  • organisaties van het maatschappelijke middenveld ondersteunen die giften willen inzamelen op meerdere continenten.

Wereldwijde filantropie maakt deel uit van het programma Internationaal

Meer informatie over de filantropische formules.

Projectoproepen

Duurzaam waterbeheer in de familiale landbouw 2021 F. Elisabeth en Amélie

Steun aan projecten van Belgische organisaties die zich in de landen van het Zuiden inzetten voor een betere toegang tot de waterdistributie.

Fonds Elisabeth & Amélie - Toegang tot water - 2022

Bekendgemaakt

Sociale economieprojecten die armoede bestrijden

Steun voor sociale economieprojecten die armoede bestrijden in België door de toegang tot basisrechten te verbeteren voor zij die gevestigd zijn buiten de grote steden.

Kregen steun

2care2share ASBL

Bouwen aan een toekomst voor de weeskinderen van Arusha, Tanzania

Weeskinderen redden uit misbruik en armoede, hen opvangen/opvoeden en hen via een kwaliteitsopleiding helpen om in hun onderhoud te voorzien en het land te helpen.

Associação ACUB

NEXT TO IT (Petit déjeuner pour enfants et adolescents)

Kinderen uit zeer hulpbehoevende families in Kaapverdië, opvangen/te eten geven in een crèche, kleuterklas en ontmoetingstuin, en geregeld ontbijt verstrekken aan buurtkinderen.

Fondsen en filantropieformules

Stichting Jean-François Peterbroeck (Fonds Vrienden van)

Filantropen steunen projecten van de Stichting Jean-François Peterbroeck die kansen bieden aan kwetsbare kinderen om zicht te ontplooien.

Close The Gap International (Fonds Vrienden van)

Filantropen ondersteunen projecten van de vzw Close The Gap International die streven naar het dichten van de digitale kloof in ontwikkelingslanden.